Бисер Петков спира протести с  вдигане на заплатиВ разгара на

...
Бисер Петков спира протести с  вдигане на заплатиВ разгара на
Коментари Харесай

Нова идея: Болничните от джипито само до 7 дни

Бисер Петков стопира митинги с  повдигане на заплати
В разгара на абсурда сред синдикати, работодатели и чиновници дали първият ден от болничните да е за сметка на служащия или на шефа, както е до момента, общественият министър Бисер Петков излезе с нова концепция. Може да търси решение с понижаване на броя дни, за които персоналните лекари могат да издават болничен - от 14 на 7 дни, сподели Петков, споделяйки че това ще пресече практиката с подправените отпуски по болест.

" Социалното министерство счита, че това е допустимо решение, само че би трябвало да се търсят и други разновидности за решение на този проблем посредством усилване на контрола, посредством други ограничения, които не биха засегнали правата на обезпечените ", съобщи още общественият министър, който дружно с хиляди българи от цялата страна взе участие през днешния ден в 8-мия Празник на еленския бут в балканския град десетки хиляди гости.

Според него предлагането на ръководещата коалиция първият ден от болничния да е за сметка на служащия, е породило разнопосочни реакции. Мисля, че то ще предстои още веднъж на разискване - дали това е в действителност съответната мярка, която да реши този проблем, който всички сме съгласни, че съществува, а точно корист с права от част от хората, които употребяват това обезщетение за краткотрайна неработоспособност ", сподели Петков.

С повдигане на заплатите на обществените служащи министър Бисер Петков ще стопира и следващите митинги против него. Той заяви, че желае 15% скок във възнагражденията на обществените служащи, които тази седмица започнаха алегорични протестни дейности с искане за 1000 лева заплати.

" Специално за организация " Социално подкрепяне " ние сме предложили нарастването да бъде с 15%, с цел да се подтикват хората да продължат да работят, да остават в системата, тъй като в този момент несъмнено има текучество. То е обвързвано с релативно ниските хонорари и с огромното натоварване ", разяснява Петков. По думите му  АСП е доста добре обезпечена материално. 3.5 млн. лева са били дадени за поправки в 102 дирекции тази година.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР